Művészeti kör és alkotó egyesület

 

facebookWP_ADMINyoutube

 

CD

Ver-Deco Galériák


Liget Étterem

1137 Budapest, Katona József u. 41.St. George Residence

1014 Budapest, Fortuna u. 4.


Vírus Cafe

1092 Budapest, Ferenc körút 32.


 
Ismét egy csodálatos Díjátadó Gálán vagyunk túl, ahol a Népi Kézműves Művészeké volt a főszerep ! 
 
Gyönyörű alkotásokat láthattunk , s izgalommal vártuk, hogy ki lesz Magyarország első Népi Kézműves Művésze! 
 
Míg a Zsűri lázasan zsűrizett, a közönséget Palotàs Ágnes operett és musical színész, Tintér Gabriella népdal énekes , a népművészet ifjú mestere, junior príma díjas előadóművész szolgáltatta s teremtettek fergeteges hangulatot a teremben!
csop_pic
 
Dr Gémesi György Polgármester Úr , immár harmadik rendezvényünkön tisztelt meg bennünket , s nyitotta meg a gálát! 
 
További diszvendégeink voltak Deicsics László, a  Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Máltai lovagrend parancsnoka, az indonéziai társaság képviseletében Chris Utomo , a Római Sas Rend részéről pedig Ádám Antal tisztelt meg bennünket jelenlétével ! 
 
A zsűrinek nem volt könnyű dolga ! Dáma Semes-Bogya Eszter a zsűri elnöke értékelő beszédében gyönyörűen összefoglalta gondolataikat, érzéseiket melyet a pályázat okozott nekik!

Köszönet Király Erika csipke készítő mesternek és Balázs Ildikó népi hímző mesternek, hogy mint zsűri tagok legjobb tudásukkal segítették a zsűri elnökének munkáját és egyöntetű igazságos döntést tudtak hozni ! 
 
A gála bővelkedett megható pillanatokban is! 
 
KL
Egyik népi fafaragó mester pályázónk,  Keresztes Levente talán mindannyiunk szemébe könnyet csalt , amikor elnöki elismerését átvéve  , egy csodás felajánlást tett a pálya munkájára vonatkozóan ! 

Alkotását, amely egy mesterien megmunkált kopjafa felajánlotta egy olyan rászoruló családnak , ahol sajnálatos módon a családfő elhunyt és három gyermek és édesanya maradt ezáltal árván!
Ennek a műnek különös üzenete van, melyet elérzékenyülten osztott meg velünk! 
 
Mily nemes lélek lakozik ebben az erős férfiban, ki nehéz szerszámokkal fákat farag s miközben egy csodát létrehoz , szívéből benne hagy egy picinyke darabot! 
 
S hogy ki is lett a művészeti díj nyertese? Egy másik fantasztikus úri ember Garbera István népifafaragó mester aki egy gyönyörű faragott székkel pályázott lenyűgözve bennünket is és a zsűrit is!
 
A külön díjat pedig egy nagyon kedves hölgy Galambosi Istvanné kapta aki egy gyönyörű hímzéssel vívta ki a zsűri figyelmét! 
 
Szeretettel gratulálok mindannyiuknak , s kívánom hogy ez a pályázat , hozzon sikert, új lehetőséget , kapcsolatokat, ismertséget!
csop_pic2
Amikor az összes pályázó fent volt azon a gyönyörű színpadon , és láttam őket ott együtt, olyanok voltak mint egy festmény ! 
 
Könnyeimet vissza tartva az jutott eszembe, hogy ezért érdemes csinálni! 
 
Csillogó tekintetek, mosolygó arcok , s az a sok szeretet! Ahogy ott álltam egyik versemből egy részlet jutott eszembe :
 
“Szeretve lenni s egymást sosem feledni! Kezedet fogva, együtt szállni , s a szeretet fényében újra rád talál”
 
Köszönöm , hogy meg alapíthattam ezt a kiemelkedő művészi értékeket képviselő kört, s büszkén mondhatom minden anyagi támogatás nélkül , hisz saját magam sponzora vagyok!
 
Köszönet alelnökeimnek, Nagy Gyöngyinek  és Bruder Karesznek, hogy hittek bennem , mellém álltak és segítik az álmot  , hogy valósággá váljon! 
 
Találkozunk 2019.januar 12-én az Iparművész Díjátadó Gálánkon!

hostsystem

 

szállító, személyszállítás, szallito.eu