Művészeti kör és alkotó egyesület

 

facebook WP_ADMIN youtube

 

CD

Ver-Deco Galériák


Liget Étterem

1137 Budapest, Katona József u. 41.


St. George Residence

1014 Budapest, Fortuna u. 4.


Vírus Cafe

1092 Budapest, Ferenc körút 32.


Sokan rettegünk ettől a naptól, mert félünk, hogy valami szerencsétlen dolog fog történni velünk, rossz hírt kapunk. Pedig a számmisztika szerint ez egy roppant szerencsés nap!
Fortuna szemében a 13- as szám a legkedvezőbb, legszerencsésebb szám semmi köze a gyászhoz, szerencsétlenséghez. Tehát egy jogtalan félelmen alapul az egész, egy legenda.
 
Babonaság bolondság szoktuk mondani, azonban akik hisznek mindebben talán ezért teszik, mert : a babonák abból alakultak ki, hogy a 13-as szám a Bibliában és a többi vallásban is szerencsétlenség, egyenlő a 13-as számmal. A legismertebb teológia az utolsó vacsora, ahol ugyanis 13-an ültek az asztalnál. Kétség nem fér hozzá, hogy a Péntek 13 a világon a legismertebb babonás nap.
 
Csak néhány történelmi eseményt megemlítve, amely a péntek 13.-hoz kötődik : 1307. október 13-án, pénteken végeztette ki a nagyhatalú Templomos Lovagokat IV. Fülöp király. Gioachino Rossini 1868. november 13-án halt meg, ami péntekre esett. Az ókori Rómában a péntek volt a kivégzések napja, ezáltal Jézus keresztre feszítése is péntekre esett…stb
 
Folytassuk egy két kis népi hiedelemmel, babonával, ami akár jól is jöhet, ha hiszünk benne :
 
Aki Péntek 13-án jósoltat vagy mágiát csináltat, a jóslat 100% pontos, a mágia pedig nagyon rövid időn belül hatásba lendül, sokkal erőteljesebb, mint a többi napokon! Ha Péntek 13-án felnézünk a Holdra és kívánunk valamit, kívánságunk 13 napon belül teljesül! Ha péntek 13-án kitöltünk egy lottószelvényt mindenképpen jelöljük meg az 1, 3, 13 -as számoknak! Péntek 13-án akinek a fényképével alszunk azzal 13 hónapon belül összefogunk házasodni! Péntek 13-án ne nézzünk bele fekete macska szemébe! Péntek 13-án, ha valakinek 13 szor egymás után leírod a nevét és folyóvízbe dobod a papírt, az illető 13 napon belül megkeres téged és szerelmet vall.
 
Szóval kedveskéim itt az ideje, hogy kívánjunk valamit, töltsünk ki egy lottó szelvényt, aludjunk szerelmünk fényképével vagy írjuk le szerelmünk nevét 13x, de semmiképpen ne nézzünk bele fekete macska szemébe !
Ami lássuk be elég nehéz lesz, mert péntek este a Színpadunkon 4 fekete macska fogja szórakoztatni a Nagyérdeműt ! 
 
Tehát semmi kétség afelől, hogy mindannak ellenére, hogy néhány haláleset és tragédia köthető ehhez a naphoz, mi kiválóan fogjuk érezni magunkat Cicáink körében !
 
Gyertek el minél többen és döntsük meg ezt a rossz tévhitet, hogy a Péntek 13 nem egy szerencsés Nap!
 
Szerencsés mert Ismerjük Egymást, Szerencsés mert Tiszteljük Egymást, Szerencsés, mert megadatik nekünk, hogy azokkal legyünk, akiket Szeretünk!
Péntek 13