Művészeti kör és alkotó egyesület

 

facebookWP_ADMINyoutube

 

CD

Ver-Deco Galériák


Liget Étterem

1137 Budapest, Katona József u. 41.St. George Residence

1014 Budapest, Fortuna u. 4.


Vírus Cafe

1092 Budapest, Ferenc körút 32.


A Ver-Deco Művészeti Kör Alkotó Egyesület három éve alakult, s azért jöttünk létre, hogy az amatőr művészeknek lehetőséget adjunk a megmutatkozásra, s elinditsuk őket a profivá válás útján.

A különböző művészeti ágak, mint iparművészet, képzőművészet, fotóművészet, film zene és tánc jól megférnek egymás mellett, s gyakran egységet is alkotnak egyesületünk életében.

Számunkra fontos tanítványaink szakmai fejlődésének biztosítása ezért rendszeres oktatásokat tartunk bel és külföldön egyaránt. Szakmai tapasztalatot nemcsak az oktatásaink alkalmával szerezhetnek, hanem a bel és külföldi nyári alkotó táborainkban is. Számunkra nagyon fontos az alkotóink testi, lelki fejlődése és a harmónia megteremtése.

Amikor megálmodtuk a Ver-Deco Művészeti díjakat csak egy cél vezetett bennünket!

Minél több emberhez elvinni az alkotás szeretetét és elinditani amatőr művészeinket a profivá válás útján !

És az álom valóra vált ! Ez év január 6-án ugyanitt adtuk át Magyarország első ver-deco Iparművész díját, melyet nagy siker övezett, s közel 200 néző örült a pályázók és nyertesek sikereinek!

Ma a Fotóművész díjat adjuk át, remélve, hogy kicsit hozzájárulunk ahhoz, hogy a nyertesnek megváltozzon szakmai élete, s elindulhasson egy olyan úton, amelyben talán még maga sem hitt.

De nem csak a nyertesnek, hanem valamennyi pályázónak akik ma itt vannak. Hisz valahol ők már mind nyertesek. Mertek álmodni, s tenni az álmaikért! Elindultak ma egy úton, ahol mindenki pozitívan profitál , s nem számít, hogy övé e a nyeremény! Csak az számít tud e élni avval amit ez a pályázat hoz/hozhat neki. Az Iparművészek tudtak, s talán nem azok lettek az igazi nyertesek, akik a díjat kapták, hanem azok akik azóta már ki tudja hanyadik kiállításukat nyitják meg és nyilatkoznak sajtóban és egyéb fórumokon.

A kártyák lapjai ebben a játékban mindenkinek ugyanaz, a kérdés csak az, ki hogyan forgatja és hogyan él vele.

Nagy öröm számomra, hogy a határon túlról is érkeztek pályamunkák, mint Szerbiából, Romániából, Ausztriából és Olaszországból. Álmomban sem gondoltam, hogy nemzetközivé fejlődhetünk.

Köszönöm minden pályázónak, hogy mert nagyot álmodni és elküldte a pályázatát, mert ezzel is azt bizonyította, hogy felelősséggel tett valamit saját művészetéért.

S mint ahogy előttük is a további cél, előttünk is az lebeg, s már lázasan készülünk a következő művészeti díj pályázatunkra, amely május közepén lesz kiírva , képzőművész kategóriában.

De ne szaladjunk ennyire előre, hódoljunk ma a mának , s tudjuk meg ki Magyarország első Ver-Deco Díjas Fotóművésze.

„Kattanjanak a gépek, tomboljanak a képek, árasszanak el az elkapott pillanatok , a szépségek! Ünneplünk ma, nyertest kiált a ház, szívrepesve várjuk, kinek adhatjuk a díjat át! Már csak pár pillanat , s lehullik a lepel és együtt ünnepel a nyertessel a vendégsereg! Búra semmi ok, hisz mindenki nyertes, mert ki pályázni mert már győzött, s remekelt! Vígadjunk hát, hisz szép ez a nap, sikert hoz tudom, kicsinek és nagynak! „

Szeretettel a Gálán készült képekből a teljesség igénye nélkül !
(ide kattintva megtekinthető a galériában)

A képen Palotás Ágnes musical – operett színésznővel és egyik alelnökömmel Bruder Karesszal

Most pedig részlet a zsűri értékeléséből :

Kedves Pályàzók , kedves közönség !

Szeretettel köszöntöm Önöket a Zsűri nevében!

Elcsépelt mondat már , de valóban igy van, hogy nem volt egyszerű dolga a zsűrinek!

Közel 50 alkotás érkezett , különböző stilusban és a tavasz ébredése kiírás különböző értelmezésèben ! A zsűri gondban volt, hiszem tartanunk kellett magunkat a művészeti pályázat leírásához, miszerint 25 Pályamunkát juttathattunk tovább és közülük kellett kiválasztanunk a Ver-Deco Művészeti Dij nyertesét Fotóművész kategóriában!
Az egyesület elnökével, Veress Gabriellával előzetesen egyeztetve lehetőségünk nyílt 2 különdíjas pályázó megjutalmazására is!

Igy ma három pályázó lesz jutalmazva!

Azonban azt gondolom, hogy a többi 22 pályázó is örömmel távozhat a dijátadóról mert nagyon sikeresen szerepeltek, és csodás alkotásokkal kápráztattàk el a zsűrit!

Nagy öröm számunkra, hogy érkeztek pályamunkák, Szerbiából, Romániából, Ausztriából és Olaszországból is!

Minden pályázónak szeretettel gratulálunk!

Nos lássuk a zsűri értékelését!!!

Az alábbiak szerint értékeltük a számunkra nyertes Pályamunkát:

Ez a pályamunka technikailag tökéletesen megkomponált. A mélység-élesség a megfelelő síkon van elhelyezve, így emeli ki a részleteket a képen. A fények és árnyékok kontrasztja pontosan ki van számolva. A textúrák sokfélesége még színesebbé és sokrétűbbé teszi a fényképet. Egy kellemes, otthoni hangulatot, érzést mutat meg nekünk, amit a kép készítője élt át kis kedvencével egy álmos kora tavaszi délutánon.

Az egyik különdíjasunk értékelésénél az alábbiakat emelnénk ki:

A viszonylag keményebb és komorabb színeket, mint a tuják sötét zöldje és a kerítés barnája, tökéletesen ellensúlyozza a vidám és feltűnő színek használata a gyerekek ruháival. A mozdulatok „megállítása” is a megfelelő pillanatban történik. A kellemes gyermeki világ meghittségébe kalauzol bennünket a fotó. Segíti ezt az is, a kislányok nem a fénykép készítőjére néznek egyenesen a kamerába, hanem a saját tevékenységükre koncentrálnak. A kép azt mutatja meg a színkompozíció segítségével és a pillanat kedvességével, ahogy két kislány megpróbál tavaszt teremteni.

A másik különdijasunknál az alábbiakat emelnénk ki:
Szépen megkomponàlt alkotás! Csodásan elkapta a pályázó a levélen megcsillanó harmatcseppeket , kiemelve a rügyeket, s a fények játékát! Látszik rajta a gondos tervezés, a pontosságra való törekvés, jó látásmód!

Hölgyeim és Uraim!
Elérkezett a pillanat, hogy megtudjuk ki Magyarország első Ver-Deco Díjas fotoművésze !

A zsűri egybehangzó döntése alapján Magyarország Első Ver-Deco Díjas Fotóművésze: VASS DÁNIEL

A Fotóművész Művészeti Díj nyertese, az elismerő oklevélen kivül egy 100.000.-Ft értékű utalvány nyert, mellyel igénybe veheti a Tanoda Fotóiskola szolgáltatásait!
Nyereménye továbbá Kovács Ildikó textilszobrász Csíz című alkotása, melyet külön erre az alkalomra készített, stílusosan egy fotóst ábrázolva.

S lássuk kik lettek a Ver-Deco Művészeti Díj különdíjas fotóművészei: LÁSZLÓ SZILVIA és RICZA DALMA

A Fotóművész Művészeti Díj különdíjasainak nyertesei, az elismerő oklevélen kivül egyenként 35.000.-Ft értékű utalványt nyertek, mellyel igénybe vehetik a Tanoda Fotóiskola szolgáltatásait!

Minden nyertesnek és pályázónak szeretettel gratulálunk és további sok sikert kívánunk !!! ”

Végül, de nem utolsó sorban,fellépő neves művészeinkről kívánok pár gondolatot megosztani:

Köszönet Harsányi Leventének, aki a tőle megszokott bravúros módján színesítette a Gálát és ellátta a jó házi gazda szerepét.

Köszönet Palotás Ágnes musical és operett színésznőnek fergeteges előadásáért, aki bájával, egyszerűségével, közvetlenségével, s nem utolsó sorban csodálatos hangjával elbűvölt mindannyiunkat.

Köszönet Hajdan Vali előadóművésznek, ahogy én emlegetni szoktam a Rímek Királynőjének, hogy ismét , immár örökös művész tagunkként elvarázsolt bennünket, s elrepített a rímek csodás világába.

Köszönet Téglás Márton színművésznek, oszlopos, örökös tagunknak, hogy elszavalta Bőr István költő barátunk szépséges két versét, amelyet meg is osztunk itt az oldalon.
S nem utolsó sorban a zsűri képviseletében Szabó Győző színművész, grafikus művésznek, hogy jelenlétével és beszédével emelte a nap fényét!

Lássuk ki az a helyes fiatalember aki Magyarorszàg Első Ver-Deco Díjas Fotóművésze lett!

Vass Dániel 1994-ben született Miskolcon. Édesanyja Óvópedagógus, édesapja hívatásos katona! Dani gyermekkorát Mezőnyárádon töltötte . Az általános iskola után,4 évet tanult Egerben .végzettsége. CNC gépi forgácsoló. Majd mixer képesítést szerzett.Jelenleg Debrecenben él. A Bárdi autó alkatrész kereskedésben dolgozik, mint kiszállító. Imádja az autókat és az állatokat! Különösen a kutyákat! Ha ideje engedi szereti BNW sportkocsiját dédelgetni ! Amatőr szinten ért az autó szereléshez is! Tehetségesen rajzol . 8 évesen ő tanította meg a nagymamáját pasztellel festeni. Azóta a nagymama elismert festőművèsz ! Imád fotózni, ez a legkedvesebb hobbija. Szívét boldogsàg tölti el, hogy megnyerte a Ver-Deco Művészeti Kör, Alkotó Egyesület által meghirdetett fotóművész pályázat fődíját. Talán még most sem hiszi el, de nagyon várja a találkozást Hargitai Dávid Fotóművésszel, akinél igènybe veheti nyereményét! Tanulhat, fejlődhet, álmokat valósíthat meg!

Egy biztos: nagyon sokat köszönhet nagymamájának Vass Jánosné Zsókának, aki pusztán csak azért , hogy inspirálja unokáját még a pályázatra is jelentkezett! Rajongásig szereti immár felnőtt férfivá cseperedett kisunokáját!
Csodás kapcsolat az övéké, amely a szeretetre épült és kitart az idők végezetéig!

Szívből veled örülünk és gratulálunk, hogy mi is hozzá járulhattunk ahhoz, hogy elindulj a profivá válás útján!

hostsystem

 

szállító, személyszállítás, szallito.eu