Művészeti kör és alkotó egyesület

 

facebook WP_ADMIN youtube

 

CD

 

Ver-Deco Galériák


liget_etterem

Ver-Deco Galéria a
Liget Étteremben

1137 Budapest, Katona József u. 41.


rockymonday

Ver-Deco Galéria a
Rocky Monday-ben.

1066 Budapest, Dessewffy u. 39. 

 
Ismét egy csodálatos Díjátadó Gálán vagyunk túl, ahol a Népi Kézműves Művészeké volt a főszerep ! 
 
Gyönyörű alkotásokat láthattunk , s izgalommal vártuk, hogy ki lesz Magyarország első Népi Kézműves Művésze! 
 
Míg a Zsűri lázasan zsűrizett, a közönséget Palotàs Ágnes operett és musical színész, Tintér Gabriella népdal énekes , a népművészet ifjú mestere, junior príma díjas előadóművész szolgáltatta s teremtettek fergeteges hangulatot a teremben!
csop_pic
 
Dr Gémesi György Polgármester Úr , immár harmadik rendezvényünkön tisztelt meg bennünket , s nyitotta meg a gálát! 
 
További diszvendégeink voltak Deicsics László, a  Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Máltai lovagrend parancsnoka, az indonéziai társaság képviseletében Chris Utomo , a Római Sas Rend részéről pedig Ádám Antal tisztelt meg bennünket jelenlétével ! 
 
A zsűrinek nem volt könnyű dolga ! Dáma Semes-Bogya Eszter a zsűri elnöke értékelő beszédében gyönyörűen összefoglalta gondolataikat, érzéseiket melyet a pályázat okozott nekik!

Köszönet Király Erika csipke készítő mesternek és Balázs Ildikó népi hímző mesternek, hogy mint zsűri tagok legjobb tudásukkal segítették a zsűri elnökének munkáját és egyöntetű igazságos döntést tudtak hozni ! 
 
A gála bővelkedett megható pillanatokban is! 
 
KL
Egyik népi fafaragó mester pályázónk,  Keresztes Levente talán mindannyiunk szemébe könnyet csalt , amikor elnöki elismerését átvéve  , egy csodás felajánlást tett a pálya munkájára vonatkozóan ! 

Alkotását, amely egy mesterien megmunkált kopjafa felajánlotta egy olyan rászoruló családnak , ahol sajnálatos módon a családfő elhunyt és három gyermek és édesanya maradt ezáltal árván!
Ennek a műnek különös üzenete van, melyet elérzékenyülten osztott meg velünk! 
 
Mily nemes lélek lakozik ebben az erős férfiban, ki nehéz szerszámokkal fákat farag s miközben egy csodát létrehoz , szívéből benne hagy egy picinyke darabot! 
 
S hogy ki is lett a művészeti díj nyertese? Egy másik fantasztikus úri ember Garbera István népifafaragó mester aki egy gyönyörű faragott székkel pályázott lenyűgözve bennünket is és a zsűrit is!
 
A külön díjat pedig egy nagyon kedves hölgy Galambosi Istvanné kapta aki egy gyönyörű hímzéssel vívta ki a zsűri figyelmét! 
 
Szeretettel gratulálok mindannyiuknak , s kívánom hogy ez a pályázat , hozzon sikert, új lehetőséget , kapcsolatokat, ismertséget!
csop_pic2
Amikor az összes pályázó fent volt azon a gyönyörű színpadon , és láttam őket ott együtt, olyanok voltak mint egy festmény ! 
 
Könnyeimet vissza tartva az jutott eszembe, hogy ezért érdemes csinálni! 
 
Csillogó tekintetek, mosolygó arcok , s az a sok szeretet! Ahogy ott álltam egyik versemből egy részlet jutott eszembe :
 
“Szeretve lenni s egymást sosem feledni! Kezedet fogva, együtt szállni , s a szeretet fényében újra rád talál”
 
Köszönöm , hogy meg alapíthattam ezt a kiemelkedő művészi értékeket képviselő kört, s büszkén mondhatom minden anyagi támogatás nélkül , hisz saját magam sponzora vagyok!
 
Köszönet alelnökeimnek, Nagy Gyöngyinek  és Bruder Karesznek, hogy hittek bennem , mellém álltak és segítik az álmot  , hogy valósággá váljon! 
 
Találkozunk 2019.januar 12-én az Iparművész Díjátadó Gálánkon!