Ver-Deco

Művészeti kör és alkotó egyesület

 

facebook WP_ADMIN youtube

 

CD


 

14054180_829835640480337_6037178419185673893_n 14089014 IMG_3870 IMG_3917

Veress Gabi

Osztrák – Magyar Társaság Jubileumi Aranyérmes Író, Költő

Megjelent első CD-m, amely megzenésített verseimet tartalmazza!

A verseket elmondja és hangszerelte: Németh Nyiba Sándor – A MAGYAR KULTÚRA LOVAGJA!

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget! Sokat jelent számomra!

Hálásan köszönöm Németh NYIBA Sándornak a MAGYAR KULTÚRA LOVAGJÁNAK!!!

Részletek hallhatóak a CD-n található versekből IDE kattintva!

Már megrendelhető és vásárolható!!!

Érdeklődni a kapcsolat menüpontban lehet elérhetőségeinken.
diploma

Köszönöm tanítványaimnak, barátaimnak , hogy elfogadtátok meghivásomat kiállítóként!

Szeretettel hivlak benneteket az alábbi kiállítás megtekintésére , amely November 7.- november 14. között látható!!!

A kiállítás megnyitó zártkörű , csak a meghívott vendégeink vehetnek részt rajta!
kiallitas

 
Ismét egy csodálatos Díjátadó Gálán vagyunk túl, ahol a Népi Kézműves Művészeké volt a főszerep ! 
 
Gyönyörű alkotásokat láthattunk , s izgalommal vártuk, hogy ki lesz Magyarország első Népi Kézműves Művésze! 
 
Míg a Zsűri lázasan zsűrizett, a közönséget Palotàs Ágnes operett és musical színész, Tintér Gabriella népdal énekes , a népművészet ifjú mestere, junior príma díjas előadóművész szolgáltatta s teremtettek fergeteges hangulatot a teremben!
csop_pic
 
Dr Gémesi György Polgármester Úr , immár harmadik rendezvényünkön tisztelt meg bennünket , s nyitotta meg a gálát! 
 
További diszvendégeink voltak Deicsics László, a  Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Máltai lovagrend parancsnoka, az indonéziai társaság képviseletében Chris Utomo , a Római Sas Rend részéről pedig Ádám Antal tisztelt meg bennünket jelenlétével ! 
 
A zsűrinek nem volt könnyű dolga ! Dáma Semes-Bogya Eszter a zsűri elnöke értékelő beszédében gyönyörűen összefoglalta gondolataikat, érzéseiket melyet a pályázat okozott nekik!

Köszönet Király Erika csipke készítő mesternek és Balázs Ildikó népi hímző mesternek, hogy mint zsűri tagok legjobb tudásukkal segítették a zsűri elnökének munkáját és egyöntetű igazságos döntést tudtak hozni ! 
 
A gála bővelkedett megható pillanatokban is! 
 
KL
Egyik népi fafaragó mester pályázónk,  Keresztes Levente talán mindannyiunk szemébe könnyet csalt , amikor elnöki elismerését átvéve  , egy csodás felajánlást tett a pálya munkájára vonatkozóan ! 

Alkotását, amely egy mesterien megmunkált kopjafa felajánlotta egy olyan rászoruló családnak , ahol sajnálatos módon a családfő elhunyt és három gyermek és édesanya maradt ezáltal árván!
Ennek a műnek különös üzenete van, melyet elérzékenyülten osztott meg velünk! 
 
Mily nemes lélek lakozik ebben az erős férfiban, ki nehéz szerszámokkal fákat farag s miközben egy csodát létrehoz , szívéből benne hagy egy picinyke darabot! 
 
S hogy ki is lett a művészeti díj nyertese? Egy másik fantasztikus úri ember Garbera István népifafaragó mester aki egy gyönyörű faragott székkel pályázott lenyűgözve bennünket is és a zsűrit is!
 
A külön díjat pedig egy nagyon kedves hölgy Galambosi Istvanné kapta aki egy gyönyörű hímzéssel vívta ki a zsűri figyelmét! 
 
Szeretettel gratulálok mindannyiuknak , s kívánom hogy ez a pályázat , hozzon sikert, új lehetőséget , kapcsolatokat, ismertséget!
csop_pic2
Amikor az összes pályázó fent volt azon a gyönyörű színpadon , és láttam őket ott együtt, olyanok voltak mint egy festmény ! 
 
Könnyeimet vissza tartva az jutott eszembe, hogy ezért érdemes csinálni! 
 
Csillogó tekintetek, mosolygó arcok , s az a sok szeretet! Ahogy ott álltam egyik versemből egy részlet jutott eszembe :
 
“Szeretve lenni s egymást sosem feledni! Kezedet fogva, együtt szállni , s a szeretet fényében újra rád talál”
 
Köszönöm , hogy meg alapíthattam ezt a kiemelkedő művészi értékeket képviselő kört, s büszkén mondhatom minden anyagi támogatás nélkül , hisz saját magam sponzora vagyok!
 
Köszönet alelnökeimnek, Nagy Gyöngyinek  és Bruder Karesznek, hogy hittek bennem , mellém álltak és segítik az álmot  , hogy valósággá váljon! 
 
Találkozunk 2019.januar 12-én az Iparművész Díjátadó Gálánkon!

Kedves Alkotni vágyók!

Mit szólnátok hozzá, ha a következő Budapesti foglalkozáson ehhez hasonló őszi Manóházat készítenénk ver-deco stílusban?
Parányi ablakában pislákolóan hívogató fénnyel !

Aki szeretne ehhez hasonló őszt váró házikót készíteni várjuk szeretettel a 2018. szeptember 28-i foglalkozásunkra előzetes bejelentkezés alapján!

Majd előzetes jelentkezés után , másnap 29-én elkészíthetitek Manóházatokhoz a világító apró horgolt töklámpákat, akár a kertecskében is tököcske, Király Erika csipkekészítő oktatásával!

Szeretettel: Gabi és Karesz valamint Erika

collage

Ver-Deco Művészeti Díj Népi Kézműves kategóriában!


Abban a megtiszteltetésben lett részem, hogy Homolya Zsófia az Osztrák-Magyar Társaság Elnök Asszonya Jubileumi Aranyérem kitüntetést adományozott nekem, az osztrák-magyar baráti, társadalmi és kulturális kapcsolatok fejlesztése, valamint a Ver-Deco Művészeti Kör, Alkotó Egyesület elnökeként kimagasló művészeti tevékenységemért.

Végtelenül megtisztelő számomra e csodás elismerés, melyet igyekszem a jövőben is méltón szolgálni.

Nagyon köszönöm Homolya Zsófia elnök asszonynak és az osztrák-magyar társaság elnökségének.

Kedves Mindenki!

Ismét túl vagyunk egy fantasztikus Díjkiosztó Gálán. Ma Képzőművész kategóriában adtunk át díjat és Decoupage külön díjat.

Nagy meglepetés volt számunkra is, hogy a Zsűri egyöntetű döntése alapján egy kedves indonéz hölgy Maharani lett a művészeti díj nyertese.
Különdíjat pedig Kótai Károlyné Marika kapott. Különös öröm ez számomra, hiszen Marika a tanítványom, s így még nagyobb boldogság volt látni a sikerét.

A zsűri nagyon korrekt és alapos döntést hozott, melyet a Zsűri elnök helyettese Simon M.Veronika Cserhát-Munkácsy-Aranykéz díjas festőművész értékelt.

De itt nem értek véget a díjak. Kalmár Tímea decoupage művész , a zsűri egyik tagja , a Decoműhely tulajdonosa, saját külön díjjal értékelte Farkas Andrea és Nagy Sarolta pályázók munkáját.

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület Elnök Asszonya, Marincsák Ibolya, 20 pályázót jutalmazott meg az, Én és az Erdő vereses kötettel. Ebben a kötetben a Debreceni Nagyerdőért Egyesület Vers és Prózaíró Pályázat sikeres alkotásai találhatók, melyek kis és fiatal gyermekek munkái.
A nyertesnek járó trófeát, Bősi Éva textilszobrász művész készítette, a különdíj nyertesének szobrát Csomák Lászlóné Cserzsi textilszobrász művész készítette. Mindkét alkotás gyönyörű és páratlan eszmei értéket képvisel.

További ajándékokkal lepték meg a Paverpol Magyarország oktató textilszobrász művészei Homolya Zsófiát az Osztrák-Magyar Társaság elnök asszonyát, kinek ajándékát Katonáné Tóth Judit, a Paverpol Kelet Európai képviselője, textilszobrász művész készítette, Dr Gémesi György Polgármester Urat, akinek ajándékát Demény Gabriella textilszobrász művész készítette, az indonéz nagykövetség – közösség képviselőjét, kinek ajándéka Varga M. Marietta textilszobrász művész munkája.
Tisztelettel megköszönöm nekik csodás alkotásaikat, mellyel vendégeinket örök emlékkel ajándékozták meg!

A Gála Védnöke Lovag Bornemisza Attila , aki a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Máltai Lovagrend egyik Parancsnoka, a Batsányi-Cserhát Művész Társaság Elnöke, a Délibáb Magazin Főszerkesztője helyett , Deicsics László, a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Máltai Lovagrend Parancsnoka volt, Köszönjük megtisztelő jelenlétét.

A fergeteges hangulatról Palotás Ágnes, Kóbor Tamás operett-musical színészek, valamint táncosaik és AAminah Szabó Ágnes táncművész és Kertész Attila énekes gondoskodtak.

A Nap Háziasszonya, Hajdan Vali előadóművész , költő varázsolta el a közönséget és repítette tova a szeretet szárnyán. A humorról elmaradhatatlan barátunk, egyesületünk oszlopos tagja Harsányi Levente gondoskodott.

Én bízom benne, hogy valamennyi pályázó nyertesként távozott, s szívükben az alkotás szeretete lobog.

Rövidesen jövünk a fotókkal is, melyet az egyesület fotósa Szakács Gábor Richárd ígéretéhez híven a rendelkezésünkre bocsájt.

A Gálán készült képek megtekinthetőek IDE kattintva, a videó felvételek pedig alább tekinthetőek meg…

A Képzőművész Díjkiosztó Gálán készült felvételek!
A Gálán megtisztel bennünket jelenlétével, Dr Gémesi György Polgármester Úr, Homolya Zsófia az Osztrák-Magyar Társaság Elnök Asszonya, Deicsics László a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Máltai lovagrend parancsnoka, valamint s nem utolsó sorban az Indonéz Nagykövetség és az Algériai Nagykövetség követei!

Színvonalas műsorral várunk benneteket!!!

Kedves Oldal látogatók!

Szeretném tudatni veletek, hogy a Képzőművész Díjátadó Gálánkra az összes jegy elkelt!

Így elnézéseteket kérem, de már nem áll módunkban több jegyet a rendelkezésetekre bocsájtani!

Következő Gálánk, amely a Film, Zene kategóriában díjazottak részére kerül majd megrendezésre 2018. októberében lesz!

Remélem, akinek most már nem jutott jegy ,az a következő Gálán kicsit gyorsabb lesz és el tud majd jönni!

Köszönöm Mindenkinek a sok megosztást és rendezvényünk bármilyen szintű népszerűsítését!

Szeretettel

Veress Gabriella